Slips har i mange, mange år været en speciel beklædningsgenstand, forbeholdt næsten udelukkende mænd. Slipset er en af de få stykker accessories som mænd har for sig selv, og ser man en mand i et slips, vil de fleste tænke, at det giver ham et maskulint præg.
I lang tid har slips været noget der kun var for bankfolk og andre businessmen, eller noget vi andre fandt frem, hvis vi var inviteret til bryllup eller firmafest. Dette billede er ved at ændre sig og både slipset og dets fætter, butterflyen, er på vej ind i modebilledet med hastige skridt. Også blandt de unge.
Og så står du måske der med dit nyindkøbte slips og glæder dig til at tilføre din stil noget slipsemagi, men hvordan er det nu lige man binder sådan et slips? Der er faktisk rigtig mange måder at binde slips på, men vi har her fokus på de 5 mest almindelige teknikker og knuder.
Four-in-hand – den enkle knude
Four-in-hand er nok den nemmeste af de forskellige slipseknuder, og måske den du skal starte med at øve dig på, hvis du er helt ny i slipseverdenen. Den er simpel og hurtig at binde og det gode er at den passer til næsten alle typer af slips; både brede og smalle. Og det samme gælder for skjortekraver. Man går næsten aldrig galt med enkeltknuden.
Dobbeltknuden
Den dobbelt knude, der også er kendt under navnene Prins Albert og Victoria, bindes præcis på samme måde som den enkle knude, bortset fra at den brede ende vikles to omgange om den smalle i stedet for én i begyndelsen af bindingen. Denne knude er næsten lige så universel som den første og passer også de fleste omstændigheder, på nær meget tykke slips. Dobbeltknuden bliver lidt tykkere end den enkle og ser derfor en smule mere stilig ud.
Windsorknuden
Windsorknuden er den klassiske engelske slipseknude, som ikke er helt nem at binde, men som udstråler en masse stil og high class, når du først får den lært. Knuden har sit navn fra Hertugen af Windsor, som var ham der om ikke opfandt slipseknuden, så i det mindste gjorde den kendt.
Windsorknuden har en del omviklinger og fylder derfor mere end de to forgående slipseknuder. Derfor egner den sig bedst til skjorter med en bred kraveåbning. Man ser ofte en Windsorknude i brug ved større lejligheder, som f.eks. et bryllup, hvor man gerne vil gøre lidt ekstra ud af slipset end til hverdag.
En halv Windsor
Er du vild med den klassiske Windsorknude, men synes at den er for kompliceret at binde, eller har du ikke skjorten der passer til det, så kan du nøjes med en såkaldt halv Windsor og stadig ende med et resultat, der har mere finesse end den simple Four-in-hand. Igen må slipset helst ikke være for tykt. Denne knude er supersmart til en åbenstående skjorte, hvis det gerne må være lidt casual.
Den lille knude
Den lille knude er næsten for simpel, men skal det gå hurtigt kan man anvende denne slipseknude, der minder noget om Four-in-hand-knuden. Slipseknuden har kun en enkelt omvikling, men med et 180 graders twist undervejs.
Find hjælp på Youtube
Dette var en kort guide til slipseknuder og måder at binde dit slips på. Hvis du gerne vil i gang med at lære at binde slips, så er en måde vi kan anbefale, at søge på de ovenfor beskrevne knuder på Youtube. Søg eventuelt på engelsk. Her kan du finde gode og brugervenlige videoguides til kunsten af binde et slips, hvor du direkte på skærmen ser slipseknuderne blive bundet. Hvis du kan kombinere videoguiden med at have et spejl foran dig, så er det helt optimalt. God fornøjelse med at træde ind i slipseverdenen og blive en del af den nye modebølge.
Kennet Ejlersen skriver
Der findes jo snart mange slipseknuder, nogle mere populære end andre.
God forklaring omkring de forskellige slipseknuder.
Men venlig hilsen
Kennet Ejlersen
http://www.menwithstyle.dk