At køre bil er noget de fleste voksne danskere gør, med mindre man bor midt i København, hvor de fleste cykler eller tager offentlig transport. I så godt som resten af landet er man dybt afhængig af at have en bil. En bil er en stor post på husstandens budget – og en dobbelt så stor post, hvis man som mange familier er nødsaget til at have to biler for at komme på arbejde.
Der er så mange udgifter i forbindelse med det at have en bil, at de fleste hele tiden kigger efter steder at spare på de bilrelaterede udgifter. Der kan være lidt at spare på at finde en billig bilforsikring, men de statslige afgifter er ikke til at forhandle, som man jo nok kan regne ud.
Det sted, hvor man især kan finde penge at spare, er på benzinen. Det er naturligvis relativt, hvor mange penge man kan spare på at finde billig benzin, men har man et stort kørebehov, så kan selv små besparelser pr. liter benzin, løbe op til en enddog meget stor besparelse i kroner og ører.
Gode råd til at finde den billige benzin
Benzin er generelt ret dyrt i 2014 sammenlignet med før i tiden, men som verdenssituationen ser ud, så er der ikke noget der peger i retning af at benzinpriserne skulle falde generelt. Derfor er det slet ikke dumt at sætte sig ind i, hvordan og hvornår man får benzin billigst i Danmark. Vi har samlet et par gode fifs her.
Hver dag kl 10 sættes der en ny vejledende pris på benzin hos de forskellige tankstationer. Det er derfor på dette tidspunkt at benzinen er allerdyrest. Herefter starter som regel en priskrig selskaberne imellem, hvor man justerer priserne nedad og hele tiden holder øje med konkurrenterne. Undlad at tanke benzin mellem kl 10 og 16, hvis det er muligt.
Udover tidspunktet så er det heller ikke ligegyldigt hvor man tanker benzin rent geografisk, hvis man gerne vil have benzinen billigere. Benzintankene på motorvejen er altid dyrere end alle andre steder og det rådes at man holder sig fra dem hvis overhovedet muligt. Det er sådan fordi tankene ved at folk der kører på motorvej ofte ikke gider køre fra for at tanke i en by undervejs, men gerne vil blive på motorvejen. Billigst er benzinen i de større byer og på indfaldsveje til byerne. Derudover kan det betale sig at kigge efter tankstationer, der tæt sammen. Her holder man skarpt øje med hinandens priser og priskrigen er mere intens end f.eks. steder, hvor der er langt til nærmeste benzintank.
Et andet lille tip er at kigge efter de ubemandede tankstationer uden kiosk og personale. Disse har det med at være lidt billigere end dem med butik og kassebetjening.
Til sidst vil vi lige nævne benzinkortet. Flere benzinselskaber giver rabat på listeprisen, hvis man har en benzinkort hos det pågældende selskab og da disse benzinkort er gratis at få og have, så er det heller ikke en dårlig idé at bestille et eller flere benzinkort, hvis man er på jagt efter billigere benzin.
Det er altså ikke småpenge der er at spare på at tænke over hvor og hvornår man tanker sin benzin. Organisationen for bilister FDM har lavet en gennemsnitsberegning. Her går man ud fra at en gennemsnitsbilist har et forbrug på 1.200 liter benzin om året. Det betyder så at man kan spare 1.000 kroner om året på benzin, blot ved at tænke over, hvornår man tanker.
Vi er nu lidt klogere på, hvordan man finder den billigste benzin og hvornår. Derudover er der jo andre ting, man selv kan gøre for at spare på benzinen. Det handler om hvordan man kører bilen og hvilken bil man har.
Skriv et svar