At investere i fast ejendom kræver ikke mere end et par hundrede tusinde kroner – ej heller selvom det er noget, de fleste danskere forbinder med millionstore investeringer forbeholdt for store selskaber og velhavende familier.
Sandheden er, at du med en formue blot på et par hundrede tusinde kroner og finansiering fra banken har mulighed for at købe mindre lejligheder og huse udenfor de store byer i Danmark for på denne måde at få et løbende afkast hvert år.
Sådan ejendomsinvestering har du mulighed for at lære mere om bl.a. i bogen 15 Procent. Bogen giver dig guiden til at få et afkast på op imod 15 % med din ejendomsinvestering.
Vi ser også her på, hvordan det kan lade sig gøre.
Lejligheder til 3-400.000 kroner
Det københavnske boligmarked boomer og kvadratmeterpriserne har allerede ramt 40.000 kroner igen efter krisen. At få en lejlighed her er svært uden at punge ud med flere millioner. Det er – med mindre, du håber på fortsatte prisstigninger – ikke et anbefalet investeringsobjekt.
Men ser du lidt udenfor de store byer viser det sig, at der er mange mulige og spændende investeringer.
Se eksempelvis Næstved, Vordingborg, Korsør og Nykøbing Falster, hvor det er muligt at finde lejligheder på 2 værelser ned til omkring 350.000 kroner.
At finde bankfinansiering til de 200.000 kroner er ikke svært, når du selv kommer med de sidste 150.000 kroner. Bankens risiko for at lejligheden, selv hvis alt gik galt, ikke skal kunne sælges for de 200.000 kroner er meget lille.
En sådan lejlighed kan udmærket give 4.000 kroner i husleje. Med en ejerforening på omkring 1.000 kroner om måneden og diverse udgifter på cirka 500 kroner står du til at tjene op imod 12-18 % afhængigt af, hvor godt du skruer din finansiering sammen. Det er seriøs ejendomsinvestering med et afkast, de store investorer har svært ved at matche.
Banklån – eller eksisterende realkredit
De to mest oplagte muligheder er enten at låne penge i form af et banklån til din nye lejlighed (realkreditlån er ikke muligt, når vi taler om så små lån og tilmed i et område, hvor det ikke altid er ligetil at få solgt din lejlighed igen).
Den anden mulighed er at konvertere et eksisterende realkreditlån, hvis du har sådan et. Du har måske købt dit hus for år tilbage og siden da er det steget i pris.
Fordi at dit realkreditlån altid må dække op il 80 % af husets værdi har du mulighed for at konvertere (omlægge) dit lån. Realkreditdelen kan måske nu svare til hele lejlighedens værdi, hvilket vil minimere dine løbende udbetalinger. Og hvad endnu mere spændende er, at der måske er penge til overs i dit realkreditlån til at sætte i en ny ejendom et andet sted i landet.
På denne måde tjener du penge, på penge du allerede har stående i form af friværdi i dit hus. Det er ikke engang penge, du skal have ud af din opsparingskonto eller som skal gå fra den løbende driftskonto.
Det er de færreste mennesker, der bliver rige af at arbejde – for de fleste sker det ved at investere smart og investere tidligt.
Ejendomsinvestering i Danmark er lige nu attraktivt fordi det er muligt at finde billige lejligheder i udkanten af byerne og i mindre byer – hvor huslejen dog stadig er oppe i et niveau, der gør det interessant faktisk at investere.
Inden du går i gang kan du med fordel få hjælp af en professionel investor og uvildig formuerådgiver for at sikre dig, du ikke kommer til at sætte dig selv for hårdt i det – hvis du ikke, selv uden en lejer, løbende kan betale af på de lån du har optaget for at købe flere ejendomme står du i en svær situation.
Skriv et svar