Hvis du er den glemsomme eller uheldige type, er det måske en god ide at sikre din smartphones data og informationer mod tyveri. Du kan selvfølgelig ikke tyverisikre 100%, men der er et par ting du kan gøre, for at gøre det lettere at spore din telefon og sværere at sælge din den videre.
Hvis ikke du har fået stjålet telefonen, men er på udkig efter et billigt abonnement, bør du undersøge priserne på Samlino.
Hvis du har en iPhone
Apple forsøger hele tiden at optimere deres produkter, og gøre deres iPhones sværere at stjæle og sælge videre. Derfor har Apple indført appen “Find my iPhone” (http://www.apple.com/dk/icloud/find-my-iphone.html), der gør det muligt at slette alt på telefonerne, låse den og gøre den nærmest ubrugelig, hvis den bliver stjålet. Første step i forhold til at sikre dig, er derfor at downloade app’en Med Find my iPhone. Ud over at kunne slette indhold på telefonen, gør app’en det også muligt at spore din telefon, for at se hvor i verden den skulle befinde sig. Lokationen vil muligvis kunne hjælpe politiet i deres arbejde med at få telefonen tilbage igen.
Derudover er det en god idé at sætte din telefon op med Apple-id og synkronisere med iCloud, så alle vigtige ting fra telefonen ligger tilgængeligt online.
Sikkerhedskopieringen gør det muligt for dig at gendanne alle information fra din gamle telefon, hvis du får en ny. Apple-id’et bruges til rigtig mange sikkerhedsmæssige ting, og derfor det er meget vigtigt at du efterfølgende kan huske dit apple-id. Lav en kode du kan huske, eller skriv den ned, og læg den et hemmeligt sted.
Noget af det mest ærgerlige, ved at få stjålet sin telefon er at man mister alle sine billeder. iPhones tager ret gode billeder, og det er ret praktisk at bruge den som kamera, da man altid har den ved hånden. Dine billeder kan du lave en online back-up af. Under indstillinger nde og derefter foto menuen, hvor du skal aktivere “min fotostream”. Herefter vil din telefon automatisk lægge dine billeder, og alle andre informationer som du har valgt, op i iClouden og på en anden enhed. I iClouden har du op til 5 GB gratis plads, og der er mulighed for at købe sig til mere, hvis du har meget data liggende. Du får adgang til iCloud via internettet på icloud.com eller via et iCloudprogram som du kan installere på din computer.
Hvis du har en Android telefon
Android har et langt stykke hen af vejen de tjenester tilgængelige, som iPhone. Til din Android telefon kan du downloade MobileGo, som gør det muligt at lægge information og data fra mobiltelefonen over på en computer. Programmet er relativt nemt at bruge, når bare du har fået tilsluttet telefonen til computeren, enten via kabel eller wifi. Når computer og telefon er forbundet, vælger du blot “Backup” under “tools you may like”.
Efterfølgende udvælger du de mapper, du er interesseret i at få kopieret over på computeren. Det eneste problem ved denne metode er, at du selv skal huske at lave backups en gang imellem.
Ligesom iPhones “Find my iPhone”, har Android telefoner også en sporings mekanisme, under Android Device Manager. I store træk fungerer de to ting på samme måde. Med Android device manager kan du se telefonens placering i Google maps, slette alt data, samt sætte telefonen til at ringe høj – også selvom den er på lydløs. Dette er især smart at bruge, hvis telefonen ikke er stjålet, men bare lagt et forkert sted. Inden du kan få adgang til alt dette, skal du dog sætte din telefon op til fjernkontrol. Du kan finde information om hvordan du opsætter til fjernkontrol via dette link. https://support.google.com/accounts/answer/3265955?p=android_device_manager&rd=1.
Et anden smart app alternativ som kan installeres er “where’s my droid”. Denne app kan hjælpe dig med at lokalisere telefonen – både med lyd og GPS koordinater, og så er app’en er oven i købet gratis at downloade.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alienmanfc6.wheresmyandroid
Hvis du skal bruge nogle af ovenstående teknologiske finter, skal telefonen være tændt og online.
Hvis du har en windows phone
Windows vil ikke stå i skyggen af de to andre, og har selvfølgeligt også samme funktioner med lås, høj lyd og GPS. Her er forskellen fra de to andre dog, at du med windows telefonen ikke skal installere en app, men i stedet bruge windows hjemmeside, hvor du skal have oprettet en bruger.
Du kan læse mere om hvad du skal gøre, hvis du mister din windows telefon her. (http://www.windowsphone.com/da-DK/how-to/wp8/settings-and-personalization/find-a-lost-phone)
Telefonen er stjålet eller pist væk
Hvis du skulle have mistet din telefon permanent, og får brug for at spærre den, skal du have fat i serie/ IMEI nummeret. Med IMEI nummeret ved hånden, kan politiet spærre telefonen, så den ikke kan bruges på det danske(og de fleste udenlandske) mobilnet. Du finder IMEI nummeret ved at indtaste *#06# i opkaldsfunktionen. Dette skal selvfølgelig gøres inden du mister telefonen, men hvis den allerede er væk, kan du kigge på den originale æske eller kvittering.
Hvis du har fået opdateret og sikkerhedskopieret din telefon, er du lidt bedre stillet hvis uheldet skulle være ude. Man kan aldrig gardere sig 100%, men ved i det mindste at kende til de forskellige muligheder for gendannelse, sletning osv. kan man gøre livet lidt lettere for sig selv.
Har du allerede installeret alt hvad du kunne komme i nærheden af, er det måske en idé at se dit abonnement efter i sømmene.
Har du lyst til at læse mere, og måske få lidt sparefif, kan du læse mere på Samlinos blog.
Evaesker skriver
Det var jeg ikke klar over, at man kan med et IMEI nummeret, så politiet kan spærre ens telefonen, så den ikke kan bruges på det danske (og de fleste udenlandske) mobilnet. Helle ikke at det er så let at finde IMEI nummeret, ved bare at indtaste *#06# i opkaldsfunktionen, Super smart! 😉 (Y)
Pia Winther skriver
Vidste ikke at Politiet kan spærre med IMEI nr til det danske mobilnet og dele af det udenlandske. Rigtig smart.