Hvert eneste forår er der mange danskere, der vælger at gøre brug af en algebehandling for at få bugt med alger og mos, der har sat sig på husets facader, tag og fliser. Det er nemlig hverken kønt at se på og kan potentielt resultere i større slitage på huset, hvis man bare lader de grønne belægninger udvikle sig.
Det handler derfor om både, at forebygge problemerne før de opstår samt vide hvad der skal gøres, hvis man allerede af ramt af alger, så disse kan blive fjernet hurtigst mulig. Jo hurtigere du kommer i gang, jo nemmere er det at få bugt med de irriterende små planter. Mange vælger at søge hjælp til algebehandling og det er ofte en god idé, hvis man ikke selv magter at tage kampen op med algerne. Et algefirma tilbyder ofte også en garanti for, at algerne ikke kommer igen lige foreløbigt.
Hvad ved du egentlig om alger?
Før vi kan tale om algebehandling er der nogle fakta vi lige skal have på plads om de grønne belægninger:
- Alger er bittesmå planter, der er en naturlig del af vores natur. De grønne belægninger trives specielt godt om foråret, hvor der som regel er meget fugtigt i Danmark.
- Alger trives som sagt bedst på fugtige overflader, hvor solen ikke rammer. På steder som disse er det næsten umuligt ikke at blive ramt af algevækst.
- Det er typisk på boligens facader, tag, fliser og træværk at algerne vokser.
- En algebehandling virker både på kortere og længere sigt. Algebehandlingsmidlet tvinger algerne til at give slip på den overflade, som de grønne belægninger befinder sig på. Herefter er det et spørgsmål om tid, før vind og vejr sørger for, at resterne af algerne forsvinder af sig selv.
Hvorfor er det vigtigt med en algebehandling?
Der finde mos og alger over alt i det danske land. De er en naturlig del af vores økosystem, hvilket betyder, at man heller ikke skal være bange, hvis man en dag finder alger og/eller mos på ens grund. Det kan nemlig næsten ikke undgås, at man på et tidspunkt får uønsket besøg af de grønne belægninger. Selvom det ikke er farligt at have besøg af algerne, skal man alligevel være på vagt. Nogle husejere synes faktisk, at det er pænt at algerne vokser på taget og fliserne. Men før man beslutter sig for at lade bevoksningen sidde, er det vigtigt at man holder øje med, at den ikke gør skade på den facade, den sidder på. Det kan nemlig være en kostelig affære, hvis algerne ødelægger for eksempel taget på et hus. Mos og alger kan nemlig betyde, at taget bliver mere sårbar over for fugt- og frostskader, der kan være meget alvorlige sygdomme for ethvert hus. Det kan være en dyr og besværlig omgang, hvis fugt først for fat i væggene på en bolig. Og det er netop derfor, at man skal holde øje med alger og mos, der sætter sig på boligen. For at sikre, at man ikke bliver ramt af en de alvorlige følgeskader, der er forbundet med besøg af de grønne belægninger.
Sådan får du hjælp til at bekæmpe algerne
Hvis du er typen der gør alt selv så har du også nogle muligheder for at klare algeproblemerne selv. Med en hård kost, vand og evt. algerens, kan du i langt de fleste tilfælde få bugt med algerne selv. Den letteste måde og den som langt de fleste vælger er dog at bestille en algebehandling hos fagfolk. Sidstnævnte kan ofte også være nødvendigt, hvis algerne har siddet på dine overflader i længere tid. I dette tilfælde skal der ofte en større indsats til at fjerne med. Samtidig slipper du med fagfolk for at bevæge dig op på dit eget tag, hvilket principielt kan være farligt, når taget bliver vådt og glat. Der er ingen tvivl om, det er den bedste løsning for både dig selv og din bolig. Du kan i øvrigt finde flere vejledninger på dansktag.dk, der også tilbyder gratis guides og hjælp til hverdagens problemer med hus og vedligeholdelse.
Skriv et svar