Arbejder man som indbrudstyv, handler det i bund og grund om at få et godt udbytte, men samtidig minimere risikoen. Tyveri er jo strafbart, og berigelseskriminalitet straffes temmelig hårdt, sammenlignet med andre typer af forbrydelser. Der er nok af huse at vælge imellem, så en indbrudstyv vil i hvert enkelt tilfælde foretage en vurdering af, om det er værd at løbe risikoen.
Alarmer og låse er ingen garanti mod indbrud
Når man skal sikre sit hjem mod indbrudstyve, er det måske nærliggende at tænke på at sikre døre og vinduer, have ekstra låse på og installere alarmsystemer og bankbokse. Det er selvfølgelig alt sammen udmærket, men man risikerer stadig indbrud, og selv om en eventuel indbrudstyv ikke får ret meget med sig af værdi, kan der sagtens være tale om betydelige ødelæggelser alligevel. Der er også hele det psykologiske efterspil, som for mange i sidste ende bliver det største problem. Et indbrud kan betyde, at man ikke længere føler sig tryg og sikker i sit hjem, og tanken om at ens personlige grænser er overskredet, kan komme til at fylde rigtig meget. Et indbrud er et overgreb, og man skal ikke undervurdere den psykologiske betydning. Traumer kan ramme vilkårligt, og det kan også ramme dem, man ellers anså for at være både stærke og psykologisk ligevægtige.
Klistermærker skræmmer indbrudstyven
Køber man alarmsystemer eller sikrer sit hjem på andre måder, følger der ofte klistermærker eller stickers med, som kan placeres synlige steder ved vinduer og døre. De fortæller tyven, at der er grund til at overveje, om et indbrud er risikoen værd. Eftersom der er huse nok at vælge imellem, vil et sådant klistermærke ofte betyde, at tyven ganske enkelt vælger et andet sted at bryde ind. Man kan selvfølgelig mene, at det er lidt usympatisk, at man sender tyven alias sorteper videre til andre. Men i denne situation handler det først og fremmest om, at du forsøger at beskytte din ejendom. At tyven så eventuelt måtte vælge at gå andre steder hen, er ikke noget man bør have dårlig samvittighed over. Det er indbrudstyven der vælger, og det er også hans ansvar, når han vælger at begå kriminalitet.
Snyd indbrudstyven med fake klistermærker
Installation af alarmer eller gennemførelse af omfattende mærkninger kan være en kostbar og besværlig affære, og det afholder mange fra at tage skridtet. Men der er billigere måder at gøre det på. Snydindbrudstyven, og brug i stedet falske klistermærker, som kan fås til få kroner. Disse klistermærker ligner til forveksling dem der følger med rigtige alarmsystemer mv., men forskellen er sådan set bare, at du reelt ikke har installeret et alarmsystem, men blot skilter med det. Sådanne klistermærker stiller stadig indbrudstyven i en tvivlssituation. Han kender selvfølgelig godt konceptet med falske mærkater, men er de mon falske i denne situation. Det logiske valg er at gå videre til det næste hus uden klistermærker – for det er sjældent tilfældet at man installerer alarmer med ikke skilter med det.
Snyd også tyven med en tv simulator
En af de nyeste prisbillige ideer er brugen af et såkaldt tv simulator – et lille apparat, som giver indtryk af, at der er nogen i stuen, som ser TV. Apparatet bruger den nye LED-teknologi som bevirker, at strømforbruget er minimalt. Apparatet fylder under 10 x 10 x 10 cm, men effekten er stor. Den udsender et flimrende lys, som svarer til det lys der udsendes fra et stort fladskærms-TV. Apparatet placeres et sted, hvor det ikke direkte kan ses udefra, og set fra gadeplan, ser det for indbrudstyven fuldstændig ud som om der er nogen hjemme og hygger foran TV’et. Prisen for et sådant apparat er kun omkring 200 kr.
Flotte huse lokker indbrudstyve til
Ole V. skriver
Hej Rasmus,
Super fint indlæg og du har så ganske ret.
Snydindbrudstyven.dk har pt. rigtig mange efterspørgsler på vores TV simulator.
Se og læs mere om vores produkt her: http://snydindbrudstyven.dk/13-tv-simulator
Eller som supplement til dette indlæg har vi tips og tricks til at undgå at blive en del af den kedelige statistik
http://snydindbrudstyven.dk/content/8-tips_tricks